ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100.YILI OKULUMUZDA KUTLANDI

Çanakkale Zaferinin 100.yılı münasebetiyle okulumuz konferans salonunda Akademik ve İdari personelimizle öğrencilerimize yönelik olarak, okul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr.Turgut İLERİ tarafından bir konferans verildi.Konferans da Çanakkale savaşlarının nedenleri, savaşın deniz ve kara muharebeleri  safhaları hakkında bilgi verildi.Kazanılan zaferin Türk ve Dünya tarihi açısından önemi ve sonuçları anlatıldı. O günlerin yaşanılan zor şartlarına, milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğine, en rütbesiz erinden, rütbeli komutanına kadar herkesin büyük bir fedakarlık gösterdiğine vurgu yapılarak, bu muharebelerde hayatını kaybeden şehitlerimiz şükran ve minnetle anıldı.

Çanakkale Savaşlarının sonraki yıllara etkisi ve yansımaları hakkında örneklerle açıklandı. Öğrencilerimize bu günlere kolay kolay gelinmediği bedelinin en ağır şekilde ödendiği ve bugünlerin kıymetinin bilinmesi gerektiği hatırlatılarak birlik ve beraberlik içinde olunmamızı, milletimiz ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımamızın bir görev olduğu ifade edildi. Konferans, 100 yıl önceki yaşanan olaylardan bugün için dersler çıkartmamız gerektiğine işaret edilerek sona erdi.